ПЕ 80

Категорија: Водоводни системи

 

dsc_3294 pe80


Полиетиленските цевки за водовод , изработени од полиетилен со висока густина ХДПЕ- ПЕ 80 , а се наменети за транспорт на вода за пиење , прехрамбени и други течности.

ПЕ 80 - табела за димензии и притисоци

Материјал:
Полиетилен со висока густина ХДПЕ- ПЕ 80
Стандарди:
ЕН 12201-2
Проектно напрегање: σ=6.3Мпа
Фактор на сигурност: С=1.25
Боја: црна со сини коекструдирани линии или светло сина

ПРЕДНОСТИ
• Голема флексибилност - мала тежина
• Отпорност на придвижување на тлото
• Одлична отпорност на удар
• Голема непропустливост
• Еколошки материјал - заштита на квалитетот на водата без било каква промена на вкусот и бојата на водата.
• Висока отпорност на хемиска корозија
• Брза инсталација
• Физиолошка нетоксичност
• Отпорност на абразивни флуиди
• Можности за инсталирање надворешни мрежи
• Црно обоените ХДПЕ цевки се посебно отпорни на УВ радијација и мрзнење.

Хемиски карактеристики на материјалот:
Голема хемиска отпорност на детергенти, киселини, алкохоли, хлорни соединенија, солена вода.

Табела за хемиска отпорност на полиетиленските цевки

 

Нови производи

ПОЛИЕТИЛЕНСКИ
ЦЕВКИ ПЕ 100 РЦ
Тип1, Тип2, Тип3
  ПП КАНАЛИЗАЦИСКИ
ЦЕВКИ
ПE 100 РЦ    ПП КАНАЛИЗАЦИСКИ ЦЕВКИ
Logo-IQNet DVGW Logo IGH Logo REGLOGO ExACT logo PAS 5