Гасоводни системи

Image
Image

Полиетиленските цевки се користат за дистрибуција на гас, при притисоци до ПН 10 бар.

Материјали
Полиетиленските цевки за гас се произведуваат со РЕ80 и РЕ100 материјали.

Ознаките МДПЕ и ХДПЕ беа најчесто употребувани за PE 80 материјал.
PE100 - полиетиленот со високи перформанси е материјал со поголема густина во споредба со РЕ80 и има голем отпор на брзо ширење на процепи како и долготрајна отпорност кон процепи од удари. Високите перформанси на материјалот овозможуваат цевките изработени од него да имаат потенки ѕидови во однос на оние изработени од PE80, кога станува збор за истиот работен притисок.

Стандарди: ЕН 1555-2 I ISO 4437

DVGW
IQNET
IGH
Image
BULGARKONTROLA
MIRTEC
VUPS
GUVERNUL ROMANIA
MPA
QUALITY AUSTRIA
Производна програма
Новости
За компанијата
Заштита на лични податоци